Bakso?

Bakso?

Bakso?

Nederlanders zijn er erg bekend mee, Indonesiërs nog niet. Het wordt soms zelfs vergeleken met 'bakso,' vanwege de vorm en het formaat. Een andere associatie die voorkomt is die met poffertjes. Voor degene die dat niet kennen, poffertjes zijn hele kleine pannenkoekjes. Maar, wanneer je deze Nederlandse specialiteit hebt geproefd dan weet je dat het totaal niet in de buurt komt van poffertjes. Het is zelfs vele malen beter.

Maar waar praten we nu eigenlijk over? We hebben het over de welbekende bitterballen. ALs je dit vertaald naar het Engels dan zouden we ze 'bitter balls' noemen. De naam is echter niet gebaseerd op de smaak. De naam is gebaseerd op de naam van het drankje wat er bij gedronken werd, namelijk Bittertje. Het recept en de bereiding zijn over de jaren geperfectioneerd.
Bitterballen, zoals we ze vandaag de dag kennen, werden voor het eerst gemaakt door een briljante dame van een landheer die een café had in Amsterdam tijdens de Gouden Eeuw. In dit café, de bitterballen werden bij het bier geserveerd. Het idee hierachter was dat gasten het café niet zouden verlaten op het moment dat ze honger kregen. Vandaag de dag werkt de combinatie van bier en bitterballen nog steeds uitstekend. Het succes van de bitterballen was een inspiratie voor een groep jonge mannen. Zijn wilden weten of het mogelijk was om deze heerlijke snack te introduceren in Indonesië. Het eerste resultaat om dit uit te vinden was veelbelovend. Echter, ze waren nog niet klaar. Er was meer onderzoek nodig om uit te vinden wat de beste manier is om bitterballen aan de man te krijgen.

Heeft dit je nieuwsgierig gemaakt? Blijf dan opletten, want het is goed mogelijk dat je de bitterballen binnenkort tegenkomt bij jou in de buurt. Tot die tijd: geniet van je 'bakso!'