Mergen & Wegen Data

wegen-mergen-757x555Ook voor het samenvoegen van verschillende datasets kunt u bij BOI terecht. Daarnaast kunnen we uw dataset optimaliseren door weging en corrigeren op uitbijters.

Waarom wegen?

Een netto steekproef (alle volledig ingevulde vragenlijsten) van het onderzoek van uw bedrijf dient een goede presentatie te zijn van de doelgroep (populatie). Dus, het is van belang dat de netto steekproef representatief is, om naar aanleiding van de onderzoeksresultaten van uw onderzoek relevante en valide conclusies te kunnen maken. Afwijkingen in de steekproef ten opzichte van je doelgroep/populatie kun je corrigeren op een aantal variabelen, denk hierbij aan de variabelen geslacht, leeftijd, opleiding en bijvoorbeeld regio. Dit corrigeren wordt ook wel wegen genoemd.

Wilt u weten waarom wegen en/of mergen voor u toegepast kan worden, neemt u dan gerust contact met ons op!

 • BOI is een frisse wind geweest voor het Sahabat Museum met haar competentie- en klant georienteerde diensten, om ons verder te helpen onze klanten te begrijpen!

  Ade Purnama, Sahabat Museum,
 • BOI neemt mij veel werk uit handen, waardoor doorlooptijden korter zijn en ik meer tijd aan contact met mijn klant kan besteden!

  Wim Woning, Totta Research,
 • BOI heeft bewezen snel en goed te kunnen improviseren en maatwerk te kunnen leveren, ook waar het meer uitdagende datamanagement opdrachten betreft. Daarbij vormt de fysieke afstand geen enkele belemmering voor een goede kwaliteit.

  Edo Wilcke, Wilcke Research,
 • Dat BOI voor mij de tabellen maakt bij een online onderzoek, scheelt me veel tijd. BOI werkt nauwkeurig en denkt altijd pro-actief mee.

  Marielle Luif, Facts & More,