Internships

BOI Research Services is een nieuw onderzoeksbureau gevestigd in Jakarta, Indonesië. Als groeiend bedrijf zijn we continu opzoek naar nieuwe mensen zoekende naar internships.  Elk jaar komen via dit programma 2 a 3 (bijna) afgestudeerden bij BOI werken.

Bij BOI krijg je als intern snel een breed scala aan verantwoordelijkheden op het gebied van marktonderzoek. Daarnaast is dit een uitgelezen kans om te leren hoe het is om te werken in een Aziatische werkomgeving met internationale, Indonesische en Nederlandse klanten.

Wat zijn je verantwoordelijkheden bij onze internships?

  • Samenwerken met team
  • Maken voorstellen
  • Klantcontact
  • Analyse
  • Rapportage

Wat leer je tijdens onze internships?

  • Alle facetten van marktonderzoek
  • Een aardige mondje Indonesisch
  • De Indonesische cultuur

Bij BOI staan we altijd open voor inspirerende stagiaires. Heb je passie voor marktonderzoek? Neem dan vrijblijvend contact op met Dian Irawati om te informeren naar stagemogelijkheden en een kennismakingsgesprek.

Thijs den Dikken (September 2016 – February 2017)

ThijsVanaf het allereerste moment dat ik ben begonnen met werken voor BOI Research Services heb ik genoten van mijn tijd. Ik heb bijzonder veel geleerd. Niet alleen ben ik in de praktijk na mijn studie een stuk vaardiger geworden als marktonderzoeker, ik heb ook buitengewoon veel geleerd van de cultuur in Indonesie. De levensstijl van de bevolking, de manier waarop men tegen bepaalde aspecten aankijkt en de houding ten opzichte van de medemens; alles heeft mij niet alleen aangenaam verrast, het heeft mij ook geinspireerd.

Qua werkzaamheden bij BOI ben ik zeer tevreden over hetgeen ik heb mogen uitvoeren. De combinatie tussen zowel kwantitatief –en kwalitatief onderzoek heeft mij een rijke basis gegeven voor de toekomst. Het heeft mij laten nadenken over datgene wat ik later echt zou willen uitoefenen. Maar bovenal heeft het gezorgd voor een leerzame uitdaging. Binnen dit werk heb ik het werken in teams, de persoonlijke benadering naar klanten en de huiselijke sfeer in het kantoor als bijzonder plezierig ervaren. Ik kan eenieder met een achtergrond in de marketing en een internationale ambitie deze stage aanraden. Hieraan hebben alle medewerkers van BOI bijgedragen, en daarvoor ben ik hen dankbaar.

Tot slot vind ik het nog belangrijk om te benoemen dat Jakarta mij in alle opzichten heeft verrast. Het staat niet te boek als een prachtige stad, zoals bijvoorbeeld Yogyakarta, maar deze plaats op de aardbol heeft zeker zijn charme. Daaraan hebben de vele interns die hier in Jakarta een stage lopen bijgedragen. Ik ben terecht gekomen in een bijzondere groep. Al met al heeft alles bijgedragen aan een zeer waardevolle tijd bij BOI Research Services.

Terima Kasih!

Willem Fokke (Oktober 2014 – Juli 2015)

Kiezen owillem 300 200m voor BOI te werken heeft me zeker geen spijt opgeleverd, ondanks dat de keuze niet snel was gemaakt. Het was een erg goede ervaring. Het meest waardevol is datgene wat ik geleerd heb. Hetgeen waar ik het meest in vooruit ben gegaan is communicatie, een groter bewustzijn over het behalen van resultaten en het vooruit denken. Deze vaardigheden zullen voor de rest van mijn professionale carriëre en daarbuiten belangrijk zijn.

Daarnaast was de samenwerking binnen BOI erg leuk. In het begin moest ik wennen aan de manier waarop men met elkaar omging, maar na een tijdje spreek je dezelfde taal. Een andere uitdaging was de maand December en het begin van Januari. Gedurende deze tijd heb ik het meeste vooruitgang geboekt met betrekking tot de technische en praktische aspecten van wat we bij BOI doen. Het was een gevecht om telkens meer te kunnen en meer te doen. Uiteindelijk is dat gelukt en heeft het me geholpen om efficiënter en effectiever te zijn. Tevens zorgde dit ervoor dat ik na deze drukke periode mijn collega’s beter kon assisteren en helpen. Het resultaat is dat je meer kan focussen op persoonlijke ontwikkeling.

Naast dat ik veel geleerd heb, was het ook leuk om bij BOI te werken. De sfeer is vaak relaxed en informeel. Dit wordt benadrukt door de gezamenlijke etentjes.

Plus, vanaf de eerste dag krijg je serieuze verantwoordelijkheid en wordt er van je verwacht dat je presteert en jezelf motiveert om buiten je comfort zone te treden. Voor alle studenten en net afgestudeerden kan ik BOI zeker aanbevelen. Het zal een goede, interessante en leuke start van je professionele carriëre zijn.

Tom Baltussen (Juli 2013 – April 2014)

Tom blue 300 200Als AIESEC trainee werkte ik 9 maanden bij BOI Research Services. Vanaf het moment dat ik op de middelbare school zat hebben andere culturen en mensen me altijd gefascineerd. Tijdens mijn tijd op de universiteit ben ik op zoek gegaan naar mogelijkheden om naar het buitenland te gaan. Azië, en Zuidoost-Azië in het bijzonder hebben me altijd aangetrokken vanwege de opkomende economieën, de vrijgevigheid van de lokale bevolking en de culturele verschillen met de westerse wereld.

Om het samen te vatten, de 9 maanden in Indonesië waren echt een levensveranderende ervaring. Het veranderde de manier hoe ik dingen zie en problemen oplos. Daarnaast ben ik beter geworden in complex en creatief denken. Ik kan een dergelijke stage en een ervaring in het buitenland iedereen aanraden!

 

Freek Damen (Mei 2012 - Maart 2013)

Na het afronden van mijn studie aan de Universiteit was ik toe aan een nieuwe uitdaging. Met de economische situatie in Nederland waar de banen niet voor het oprapen liggen, leek het mij de ideale gelegenheid om ervaring op te gaan doen in het buitenland. Met de focus op Azië ben ik via AIESEC bij BOI Research Services uitgekomen.

Freek blue 300 200In eerste instantie zou ik uitkijken op een stage van 6 maanden, maar inmiddels heb ik er nu 9 maanden opzitten en kijk ik terug op een geweldige periode. Zowel in persoonlijk als professioneel opzicht is het een fantastische ervaring geweest. Achteraf gezien is BOI een zeer goede keuze gebleken om te gaan werken. Doordat het een klein kantoor is heerst er een heel persoonlijke sfeer en is er goed contact tussen alle collega’s en tevens de werkgevers Inmgar and Dian. Juist deze omgeving maakt werken heel erg prettig, en ondanks je zo ver van huis bent voelt het toch of je een thuis hebt.
Ik heb de afgelopen maanden veel nieuwe ervaringen opgedaan. Met name omdat het een klein bedrijf is heb ik de kans gehad om bij veel verschillende projecten betrokken te zijn. Het heeft me op verschillende vlakken sterker gemaakt, en klaar gestoomt voor mijn volgende uitdaging!

Ook persoonlijk had ik deze ervaring nooit willen missen. Als oud AISECERs weten Ingmar en Dian wat voor ervaring het is voor een trainee, en hebben me altijd alle kansen geboden om buiten werktijd om van Indonesië te kunnen genieten. Hierdoor heb ik veel kunnen reizen, en heel veel mooie plekken kunnen ontdekken. Al met al is het een hele waardevolle periode geweest, waar ik altijd naar terug kan kijken.

Ronald Maassen (November 2011 - Mei 2012)

Het BOI traineeship is een zeer leerzame en vooral leuke tijd. Ik breng 6,5 maand door in Jakarta, waarvan 5,5 maand werken bij BOI en halverwege het traineeship een maand reizen door Indonesië. In het kantoor hangt een huiskamer sfeer en een gezelligheid die met doet denken aan mijn studententijd. Omdat BOI 6 werknemers heeft, ben je vrijwel bij alle projecten betrokken en krijg je op den duur steeds meer verantwoordelijkheid. Dit vind ik een plus, omdat je snel bekend raakt met het reilen en zeilen in de wereld van marktonderzoek van veelal gerenommeerde ondernemingen.

De werkervaring die ik opdoe is uiteenlopend. Sommige projecten zijn kleinschalig, waarvoor vragenlijsten worden gescript, cross tabellen uitgedraaid en grafieken gemaakt van de resultaten. Dit zijn voornamelijk kortlopende projecten met een duur van enkele dagen tot 2 weken. Anderzijds doorloop ik grotere projecten waar BOI het onderzoek van begin tot eind uitvoert en in fases wordt uitgevoerd.

Ik heb twee langlopende projecten meegemaakt, in beide gevallen waren multinationals de opdrachtgever. Hierdoor krijg je ook een goed beeld hoe multinationals te werk gaan. Daarnaast draai ik volledig mee in een van deze twee projecten. Samen met de klant zoeken we naar een geschikte onderzoeksmethode, waarmee wij de onderzoeksvraag van de klant kunnen beantwoorden. Het onderzoek wordt onlne uitgevoerd en vervolgens analyseren en presenteren we de resultaten.

Martijn Jongejan (Mei 2011 - Oktober 2011)

Eind april 2011 kwam ik aan in Jakarta. Begin november stapte ik weer in het vliegtuig richting Nederland. Tegenwoordig wordt vaak gezegd dat alles om ‘experiences’ gaat. Ik kan zeggen dat mijn half jaar bij BOI één grote ervaring en belevenis was.

Bij BOI heb ik de kans gekregen om het nuttige met het aangename te kunnen combineren. Hard werken, hard ontspannen. De ene week met het hele team alles op alles zetten om een deadline te halen, de andere week van de ene klus naar de andere, zoals dat hoort bij een flexibele onderneming. Er is veel gelachen, veel Indonesisch en Nederlands eten gegeten en heel veel slechte muziek gedraaid. Wat ons bond was het commitment de klant centraal te stellen, zonder te vergeten waar we voor staan.

De mogelijkheid het traineeship te kunnen onderbreken om de Indonesische archipel te kunnen doorkruisen, was heel waardevol. Maar ook het werken in een internationale omgeving en waar eigen initiatief eerder geëist dan genegeerd wordt, is denk ik waardevoller geweest dan dat ik nu nog kan beseffen.